Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Historie

Historie

publikováno 31.12.2015 (aktualizováno 22.11.2017)

   Historie futsalového klubu    Hattrick Svratka

Úplné začátky Hattricku Svratka

Poprvé se Hattrick představil v roce 2009, kdy jsme se zúčastnili 1. ročníku halového turnaje ve Svratce. Tehdejší sestava vytvořila základ pro budoucí vznik našeho futsalového klubu. Ze současných hráčů hráli Makovský, Ondra M., Ondra T., Moučka a Mládek. Turnaj pro nás nedopadl příliš dobře a my skončili na předposledním 9. místě. V té době měl náš tým v průměru 15 let a my se rozhodli založení klubu ještě oddálit.

Uběhli 2 roky a my se opět představili na již 3. ročníku Natahari cupu. Ačkoliv jsme ani zde, příliš nezářili, výsledky byly lepší. Skončili jsme 7. z 12 týmů. Rozhodli jsme se už aktivněji účastnit okolních turnajů a pravidelně jsme navštěvovali turnaje ve Svratce a Svratouchu. Naše výsledky se začali zlepšovat a náš tým se pravidelně umísťoval v první polovině. Často jsme končili na 4. a 5. místě. Průlom nastal v roce 2013, kde jsme na Svrateckém RUMcajs cupu skončili 3., což byl pro nás konečný impuls k založení klubu.

Tým Hattrick v modrobílé v roce 2013

Oficiální založení klubu

Na jaře roku 2014 jsme založili výbor ve složení Gregor, Makovský, Mládek, Moučka, Ondra M. a rozhodli se, že se klub bude oficiálně jmenovat Hattrick Svratka, přičemž jsme vycházeli z turnajů, kterých jsme se dříve účastnili. Už tenkrát jsme Hattrick vybrali podle webové manažerské hry hattrick.org, kterou mnozí z nás hráli. Pro vznik nám byly inspirací 2 Svratecké týmy Mičégo (Žďárská liga) a Natahari (Hlinecká liga). Jelikož nám byl bližší spíše futsal, než malá kopaná rozhodli jsme se pro Hlineckou ligu.

Původní a soušasné logo týmu 

Futsalové soutěže

V srpnu jsme začali jednat, domluvili dalších 10 hráčů a poslali přihlášky na fotbalovou asociaci České republiky. Následně jsme se přihlásili do II. Hlinecké ligy. V té jsme v základní části neměli příliš práce a s bilancí 10 výher a 1 prohra jsme jako favoriti postoupili do play-off, to se nám hrubě nepovedlo a my skončili až na 6. místě. Útěchou nám byla cena pro nejlepšího střelce pro Martina Bureše (28 gólů).

I další sezóna měla podobný průběh. Po základní části jsme byli na druhém místě, které by na konci znamenalo postup do I. Hlinecké ligy. Ovšem ani podruhé jsme nezvládli zápasy v play-off a skončili na 3. místě pouhé 2 body za postupem. Rovněž v druhé sezóně jsme měli nejlepšího střelce soutěže - Pavla makovského s 25 góly. Naše hráčská základna se v průběhu roku stále rozrůstala a proto jsme se rozhodli založit i druhý tým, pro hráče, kteří s námi pravidelně chodili hrát do tělocvičny.

Do třetí sezóny v Hlinsku jsme tak vstoupili s oběma týmy. A tým si v I. Hlinecké lize po postupu díky druhému týmu nevedl vůbec zle. Po základní části jsme byli na 4. místě s vůbec nejlepší obranou v lize. Velkou zásluhu nesl skvěle chytající David Kašpar. I v této sezóně vstřelili nejvíce gólů Bureš (15) s Makovským (11), ale bohužel jich nebylo tolik jako v předešlých sezónách. V play-off se nám tradičně příliš nedařilo a my skončili na 4. místě. Hlavní příčinou byla špatná životospráva před zápasy. Naopak B tým nás od začátku sezóny v II. Hlinecké lize příjemně překvapoval. Úvodní část odehrál na příjemném 4. místě. Zlepšení přišlo v play-off, kdy kluci z B týmu neprohráli žádný zápas a s 5 výhrami a 2 remízy obsadili 2. místo. Kvůli 2 remízách z prvních kol nám chyběl pouze 1 bod k titulu. Střelci v II. Hlinecké lize byli poměrně vyrovnaní, 9 gólů vstřelil Martin Kovář a 7 Jan Mayer.

Po sezóně jsme dostali nabídku posunout se o 2 soutěže výš do Pardubického přeboru (Krajské soutěže), zároveň s A týmem se posunul i B tým, který od nové sezóny hraje v I. Hlinecké lize.

Hráči týmu Hattrick Svratka na turnaji ve Svratce v roce 2016

Nové dresy a další suvenýry

V roce 2016 jsme se díky Mírovi Volejníkovi, který je strýcem Adama Humlíčka, dostali ke skvělé nabídce od Jadbergu, který nám vyrobil trika přesně podle našeho přání. Na dresy nám přispěl i Honza Humlíček, který vlastní restauraci Alvaréz. Již dříve jsme získali sponzorský příspěvek od firmy Kavale s.r.o. a města Svratky. Proto všem ještě jednou děkujeme za dresy, které si můžeme dle potřeby neustále doobjednávat. Zároveň se snažíme reprezentovat klub i v běžném životě. Proto má většina hráčů trika nebo placky Hattricku Svratka. Do budoucna plánujeme objednat i mikiny a dresy do auta. Menší překvapení jsme si připravil i pro Marka Musila, který se jako první hráč Hattricku Svratka stal otcem malé Klaudie. 

Klaudie Musilová na 3. Hattrick cupu ve Svratce

Pořádání letních a zimních turnajů

Kvůli vysokým nákladům na futsalové sezóny, kde v současnosti platíme 20 000 Kč ročně. Jsme se rozhodli organizovat dva turnaje ročně. V létě organizujeme vždy první (a další v pořadí) ročník a v zimě po půl roce pak půltý ročník turnaje. Letní turnaje jsme v současné době pořádali tři v roce 2015, 2016 a 2017. Neustále se snažíme zdokonalovat a stále se snažíme vyladit všechny chyby a nepředpokládané okolnosti, které se během turnaje naskytnou. V současné době je v létě opravdu velké množství turnajů a proto se snažíme být nejlepší! V posledním ročníku jsme poprvé odehráli turnaj na hlavním hřišti SK Svratky, za což moc děkujeme. Turnaj vyhrál tým Žabinští Vlci z Brna, který hraje druhou nejvyšší futsalovou ligu. Letní turnaj pořádáme vždy 3. týden v červenci, kvůli Svratouchu, který má nahlášený turnaj na 2. týden. Nicméně ve Svratouchu už 2 roky turnaj kvůli málo týmům nepořádali a my nyní zvažujeme posunout turnaj o týden dopředu. V zimním turnaji máme termín pevně daný a to 27.12., turnaj tak navazuje na předchozí Natahari cupy. Zimní turnaj se nám poměrně daří a není problém naplnit kapacitu týmů. Kromě cen o nejlepší týmy, hráče a gólmana si z turnaje můžete odnést pohár pro Největšího bojovníka (nejlepší fanoušek/hráč na baru) a cenu pro nejsympatičtější tým.

Momentka z letního 3. Hattrick cupu ve Svratce 2016

Další aktivity klubu

Kromě pořádání turnajů a hraní futsalových soutěží se snažíme vyplňovat letní pauzu účastí na turnajích. Největšího úspěchu jsme zatím dosáhli vítězstvím na Křižánkách a ve Svratce, rovněž jsme si připsali jedno druhé a 6 třetích míst. Za zmínku stojí i turnaj v Radiměři, kde jsme z 37 týmů skončili na děleném 5. místě. Kromě turnajů se naši hráči zúčastnili i hasického fotbalu ve Svratce. Dále si platíme tělocvičnu, kde hrajeme futsal každý pátek od 20:00. De tělocvičny začínáme chodit v říjnu a končíme až v březnu. Po tělocvičně pravidelně stmelujeme kolektiv v "naší" hospodě Beruška, kde máme vystavené veškeré trofeje. V současné době jednáme s klubem SK Svratka o prostorech, které bychom mohli využívat jako naši klubovnu. Neodmyslitelnou tradicí našeho týmu se stalo plnění poháru, který jsme vyhráli na Mičégo Indoor Cupu, Jagermeisterem. Tuto tradici zachovává "nejtvrdší" jádro klubu a pohár plní narozeninový oslavenec (8-10 panáků s ledem), my mu za odměnu pěkně zazpíváme!

Hasický fotbal ve Svratce 2016

Sponzoři klubu

Hattrick Svratka by nemohl fungovat bez podpory sponzorů. Přestože si sami hráči přispívají členskými příspěvky (600 Kč na rok), musíme neustále obcházet okolní společnosti s žádostí o sponzorský dar. Proto bychom chtěli poděkovat městu Svratka, které nás podporuje od samotného založení klubu. Dále nás podporuje obec Chlumětín, z které pochází náš golman David Kašpar. Z okolních firem nás dlouhodobě podporuje firma Kavale, kterou máme i na dresech. Dále Delta Svratka, Kovo Koukola, Ice Industrial Services, restautace Alvaréz a další. Všem sponzorům moc děkujeme, protože by to bez nich nešlo! 

Páteční posezení na Berušce po tělocvičně

Aktualita

The Hattrick Times

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery