Úvod

Rozhovor s hráčem a zakladatelem Hattricku Pavlem Makovským

publikováno 26.10.2016 (aktualizováno 22.01.2017)

Snem je divize, říká jeden ze zakladatelů Hattricku

 

Ahoj Pájo, jsi jedním z hráčů a zároveň patříš k zakladatelům Hattricku, můžeš nám tým více přiblížit? A jak vlastně vznikl nápad Hattrick založit?

Ahoj, tak prvního turnaje jsme se zúčastnili v roce 2009, díky volnému místu na zimním turnaji ve Svratce. Bylo nám v průměru 15 a skončili jsme předposlední, takže jsme se založením ještě počkali. Postupně jsme začali jezdit i na další turnaje v okolí. Poté, co jsme se stali konkurenceschopní a začali postupovat ze základních skupin, jsme se v lednu 2014 domluvili na oficiálním založení. Zaregistrovali jsme klub a přihlásili se do II. Hlinecké ligy.

Nebál jsi se velké konkurence, která ve Svratce je? Přeci jen Hattrick není jediný tým, který ve Svratce působí.

Ve Svratce jsou sice další dva podobné kluby, ale přeci jen jsou trochu generačně odskočené. Postupně si nás po jednotlivcích začínali brát k sobě, ale my už měli vlastní partu a chtěli jsme zůstat spolu. I tak jsme málem mohli být v Natahari i Mičégu. Natahari nám nabídli, že bychom byli jejich B-tým a hráli nižší Hlineckou ligu. Mičégo dokonce chvíli uvažovalo o úplném spojení obou klubů. Z obou domlouvání nakonec sešlo.

Jak vnímáš rivalitu mezi ostatními týmy ve Svratce?

Přestože jsme se nedohodli, máme velice přátelské vztahy a vzájemně se účastníme pořádaných turnajů. Přeci jen jsme spolu hráli velký fotbal za SK Svratka. Já osobně navíc hraju I. Žďárskou ligu za Mičégo.

Co bys ty osobně chtěl s Hattrickem dokázat? Máš nějaké cíle?

Já osobně bych chtěl postoupit do Divize. Domnívám se, že je to velice reálné. Máme v týmu opravdu dobré hráče. Navíc jsme všichni ještě mladí a můžeme se stále zlepšovat. Už teď jsme odehráli několik velmi vyrovnaných zápasů s týmy, které jsou o několik soutěží výš a mnohé jsme i porazili. Zároveň bych chtěl vybudovat veliký letní turnaj ve Svratce.

Jaký je dosavadní největší úspěch Hattricku?

Za poslední rok úspěchy přibývají. Vyhráli jsme první turnaj na Mičégo cupu, kde jsme neobdrželi ani gól, ale pro mne je asi největší úspěch 5. místo z Radiměře, kde hrálo 37 týmů. Turnaj byl velmi dobře obsazen a nikdo nám tam moc šancí nedával. Dokázali jsme porazit tým z Liberce i divizní Českou Třebovou.

V současné době tvoří základnu Hattricku 26 hráčů, což je nadstandartní počet. Jak se shánělo tolik hráčů?

Začalo nás 15 a stále rosteme, nicméně si myslím, že víc už nás nebude. Tohle je ideální počet pro založení Áčka i Béčka. Navíc je v týmu dobrá parta a vše se začíná stabilizovat.

Hattrick pořádá každý rok 2 turnaje, obzvláště ten poslední letní se docela vydařil, jaké jsou plány do dalších ročníků turnajů?

Plány jsou velké. Jsme si vědomi omezené kapacity v hale, ale v létě chceme postupně vybudovat významnou akci, která by byla pořadatelsky zajištěná. Vždy je co zlepšovat a osobně si jsem vědom několika našich chyb. V létě u nás odehrálo turnaj 15 týmů a zvítězili Žabinští vlci, kteří hrají druhou nejvyšší futsalovou ligu. Další týmy jsme museli kvůli omezenému počtu hřišť odmítnout, a proto se chceme domluvit na dalším hřišti.

Nyní pojďme k tobě samotnému.. Na jakém postu za Hattrick nastupuješ?

Nastupuji v útoku.

S jakým číslem na dresu nastupuješ?

Vždy a jedině 6

Máš nějaký rituál před zápasem?

Ve velkém fotbalu mám 2, ale na futsal nemám nic.

Jaký je tvůj nejméně oblíbený soupeř v Hlinecké lize? A proč?

Vyloženě neoblíbeného soupeře nemám, jen nemám rád zápasy, kde hrajeme proti starším hráčům. Často se přizpůsobujeme jejich tempu hry a nebývají to pěkné zápasy.

Jaké máš zaměstnání nebo jsi stále student?

Právě jsem nastoupil do navazujícího magisterského studia v Praze.

Oblíbené kluby?

Ve futsale je to Slavia a pak Chrudim

Oblíbený hráč?

David Filinger a Tomáš Matějka

Oblíbený film, seriál?

Atlas mraků, Dokonalý trik

Oblíbené jídlo?

Hovězí steak, Pršut

O tobě se ví, že jsi velký fanoušek pražské Slavie, hlavně té fotbalové. Navštěvuješ i futsalové zápasy?

Pokud mi to čas dovolí tak ano. Nejradši mám futsalová derby se Spartou. Naposledy jsem byl minulý týden, kde Slavia vyhrála 3:2. Také jsem byl několikrát v Chrudimi na Lize mistrů

Děkujeme za rozhovor, Pájo.  Ať se Ti i v dalších zápasech a práci pro Hattrick daří.

Aktualita

The Hattrick Times

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz