Úvod

Rozhovor s Martinem Burešem

publikováno 08.02.2017

Členem Hattricku jsem díky Michalu Moučkovi, vzpomíná na své začátky v klubu nejlepší střelec Martin Bureš

Ahoj Martine! Ze všeho nejdřív bych Ti chtěl pogratulovat ke vstřelení 100. gólu v našem dresu!  Pamatuješ si na začátky Hattricku? Jak se vůbec stalo, že jsi členem tohoto svrateckého celku?

Ahoj. Začnu asi tím, že bych chtěl poděkovat všem spoluhráčům za to, že mi pomohli dosáhnout této krásné mety, protože bez nich by to samozřejmě nešlo. Také doufám, že mě brzy někdo napodobí a věřím, že nějakou tu stovku gólu ještě přidám.
Jestli si dobře vzpomínám tak na úplně prvních turnajích za Hattrick jsem nebyl, protože jsem byl ještě velmi mladý, ale samozřejmě jsem klukům fandil a sledoval je. Při oficiálním založení klubu, v roce 2014, už jsem ale aktivně hrál. Začátky určitě nebyly lehké, ale podle mě jsme se s tím poprali statečně.
Největší zásluhy na tom má asi Michal Moučka. Už v zimě 2012 mě oslovil, jestli bych s nimi nešel na zimní turnaj Natahari Cup. Tenkrát jsem měl bohužel antibiotika a tak jsem musel čekat na  další „pozvánku“. Jelikož Natahari Cup byl v té době v okolí poslední zimní turnaj tak jsem musel počkat na debut až na léto. V době od zimy 2012 do léta 2013 jsem si chodil s klukama z Hattricku zahrát fotbálek, ať už na beton, nebo na fotbalové hřiště a byl to právě již zmiňovaný Michal Moučka, kterého jsem znal, protože jsme spolu jezdili do školy a který mně vždy psal, kdy a kam mám přijít. V létě 2013 mě znovu oslovil, jestli nastoupím za „Hattrick“ na turnaji ve Svratouchu. Tentokrát už mi v potvrzení účasti nic nebránilo, a tak jsem mohl odehrát první turnaj za, v té době neoficiální tým, Hattrick Svratka. Poté jsem se celkem pravidelně účastnil turnajů s Hattrickem a tak jsem se dostal do podvědomí „vedení“ klubu. A tak jsem se stal členem Hattricku Svratka!

Po dvou letech jsi konečně okusil se svým týmem i I. Hlineckou ligu. Je mezi I. a II. ligou velký rozdíl v kvalitě?

Rozdíl je ve většině zápasů dost znatelný, ale najdou se i zápasy, zejména v play-off, ve kterých by si nepříliš znalý divák nemusel být jistý, o jakou soutěž se jedná.

Jak hodnotíš letošní premiérovou sezónu „A“ týmu v I. Hlinecké? Jsi spokojený s konečným 4. místem?

I když to byla první sezóna ve vyšší soutěži, tak podle mého dopadla pod naše očekávání. Chtěli jsme pohár a to nevyšlo. Samozřejmě, že to mohlo dopadnout hůře, ale já osobně spokojený určitě nejsem.

O víkendu končí také II. liga, ve které náš „B“ tým stále může pomýšlet na ty nejvyšší příčky. Čekal jsi před sezónou, že by se tohle „begu“ mohlo podařit? Na kolikátém místě se podle tebe nakonec umístí?

Abych pravdu řekl, tak jsem si nemyslel, že bude náš „B“ tým bojovat o první místo a o to víc mě těší, že to kluci zvládli takhle skvěle. Těžko odhadovat, může se stát cokoliv. Samozřejmě bych byl nejradši kdyby „béčko“ soutěž vyhrálo, ale i umístění na bedně beru.

Jak jsi spokojený se svými letošními výkony?

Se svými výkony letos určitě být spokojený nemohu. Ačkoliv jsem oproti minulé sezóně výrazně zlepšil životosprávu, tak hodnotím tuto zimní část sezony, za mojí nejméně podařenou za poslední tři sezóny.  Zbývá mi jen doufat, že opět najdu střeleckou pohodu, trošku štěstíčka a začne mi to tam zase padat.

Myslíš, že by se Hattrick dokázal udržet i v krajské soutěži?

Řekl bych, že rozdíl mezi I. Hlineckou ligou, ve které působí spousta kvalitních týmů, kterým se nechce za futsalem dojíždět nikam dál, a krajskou soutěží už zase tak markantní není. Takže si myslím, že bychom se v krajské soutěži dokázali udržet a podle mě bychom to měli zkusit dokud jsme mladí.

Máš nějaký speciální rituál, který dodržuješ před každým zápasem?

Na rituály si příliš nepotrpím takže žádný nemám. Snad jen to, že nerad hraju když mám hlad, takže před zápasem se musím alespoň trochu najíst.

S kým z týmu si nejvíce rozumíš?

Troufám si říct, že mimo hřiště i na hřišti si rozumím se všemi, samozřejmě s někým víc a s někým méně. Na hřišti jsem si dříve příliš nerozuměl s Pavlem Makovským, ale od té doby, co se ani jeden neženeme za pohárem pro nejlepšího střelce soutěže, si rozumím i s ním. :-D

Provozuješ ještě nějaký jiný sport, kromě futsalu?

Závodně už jen fotbal, který hraji ve Svratouch. Rekreačně hraji také tenis, squash a v létě nohejbal. Rád jezdím na kole a občas si jdu zaplavat.

Jaké máš číslo a proč?

Moje číslo je 11. Toto číslo jsem měl téměř všude v mládežnických kategoriích a troufám si říct, že se mi v něm dařilo a tak jsem mu zůstal věrný.

Jaký byl tvůj nejlepší zážitek s Hattrickem?

Je těžké vybrat jeden zážitek, protože jich je opravdu mnoho. Co se týče sportovních zážitků, tak ten nejlepší je asi Radiměřský turnaj.

Co děláš ve volném čase?

Přes týden studuji v Brně a o víkendech se věnuji své přítelkyni a kamarádům. Když mám čas tak koukám na filmy nebo na fotbal, zejména na zápasy Barcelony.

Pověz nám něco málo o sobě.

Studuji na VUT v Brně – fakulta strojního inženýrství. Jsem lenoch a ačkoliv to tak na první pohled nevypadá tak miluju jídlo a spánek. :-D

Díky za rozhovor, ať se daří!

Aktualita

The Hattrick Times

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery